Još rezultata...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter po kategorijama
Uncategorized

Uslovi korišćenja

Dobrodošli na mybook.ba.

Website mybook.ba (u daljem tekstu „Website“ ili „mybook.ba“) je posvećen pružanju posjetiocima Website-a visoko interaktivno i pozitivno iskustvo, dok istovremeno štiti svoja prava i prava svojih korisnika. Razvili smo ove Uslove korišćenja kako bismo regulisali vaše korišćenje Website-a, a mi ćemo, zajedno sa našim partnerima i oglašivačima, vama obezbijediti sadržaj i usluge koji će biti uslovljeni sljedećim uslovima. Vaše korišćenje Website-a govori nam da ste pročitali i složili se sa Uslovima korišćenja. Molimo, pažljivo ih pročitajte. Ovi Uslovi korišćenja predstavljaju obavezujući ugovor između vas i mybook.ba, a u vezi sa vašim korišćenjem Website-a. Ako se ne slažete sa bilo kojim od ovih uslova, molimo da prestanete sa korišćenjem ovog Website-a.

1. Sadržaj Website-a

1.1 Sve informacije, sadržaj, usluge i softver prikazan, prenesen putem Website-a ili korišćen u vezi Website-a, uključujući npr. oglašavanje, direktorijume, uputstva, članke, mišljenja, recenzije, tekst, fotografije, slike, ilustracije, audio klipove, video, html, izvorne i objektne kodove, softver, podatke ili sve drugo koje je u vezi ovog Website-a, uključujući, bez ograničenja, izbor i raspored prethodno navedenog, kao i izgled i doživljaj ovog Website-a (uopšteno „Sadržaj“), je zaštićeno po važećem zakonu o zaštiti autorskih, kao i vlasničkih prava (uključujući, ali ne ograničavajući se na prava intelektualne svojine) i intelektualna je svojina Website-a mybook.ba i partnerskih kompanija, davalaca licenci i dobavljača. mybook.ba aktivno štiti svoja prava na Sadržaj u punoj zakonskoj mjeri. Kopiranje, premještanje, emitovanje, prepisivanje za dalje emitovanje ili objavljivanje, redistribucija, modifikacija, vaše korišćenje ili objavljivanje na bilo koji način, direktno ili indirektno, bilo kojeg od nevedenog ili bilo kojeg segmenta Website-a, uključujući uklanjanje ili mijenjanje oglasa, osim u slučaju dodijeljenog ograničenog prava na korišćenje, je strogo zabranjeno. Ne možete koristiti navedeni materijal, osim na način predviđen ovim Uslovima korišćenja.

1.2 Sadržaj uključuje logotipe, zaštitne znakove i oznake usluge (uopšteno „Oznake“), u vlasništvu Website-a mybook.ba, kao i drugih davalaca informacija i trećih lica. Na primjer, „mybook.ba“ je registrovani znak MyBook d.o.o. Ni jedna Oznaka ne može biti korišćena na bilo koji način, osim ako korišćenje nije unaprijed odobreno, u pisanoj formi, od strane mybook.ba.

1.3 Sadržaj možete koristiti online i isključivo za svoje lične, nekomercijalne potrebe, a možete i preuzeti ili odštampati jedan primjerak bilo kojeg dijela Sadržaja, takođe za svoje lične, nekomercijalne potrebe, pod uslovom da ne uklonite zaštitni znak, oznaku autorskog prava ili drugu oznaku naznačenu u tom dijelu Sadržaja. Nije dozvoljena bilo koja druga vrsta korišćenja, osim ako nije izričito dozvoljena od strane mybook.ba. Ne možete, na primjer, da objavite Sadržaj na bilo kojem Internet, Intranet ili Extranet sajtu ili da uključite Sadržaj u bilo koju bazu podataka, kompilaciju, arhivirate ili keširate ili sačuvate Sadržaj u elektronskoj formi na svom računaru ili mobilnom uređaju, osim ako to nije izričito dopušteno od strane mybook.ba. Ne možete distribuirati bilo koji segment Sadržaja drugima, za ili bez novčane ili druge naknade, kao ni mijenjati, kopirati, uokvirivati, reprodukovati, prodavati, objavljivati, prenositi, prikazivati ili na drugi način koristiti bilo koji segment Sadržaja bez prethodne pismene saglasnosti Website-a mybook.ba.

1.4 Svi zahtjevi za korišćenje Sadržaja u bilo koju drugu svrhu osim dozvoljene u ovom stavu, moraju se podnijeti prema uputstvu objavljenom na Website-u.

1.5 Ne možete uokvirivati ili koristiti okvirivačke tehnike koje uključuju bilo koji zaštićeni znak, logo, materijal zaštićen autorskim pravima ili druge informacije koje se tiču vlasničke svojine (uključujući slike, tekst, raspored na stranici ili oblik) ili bio koji segment Website-a bez naše izričite pismene saglasnosti. Website ne možete mijenjati ili modifikovati na bilo koji način, uključujući, ali ne ograničavajući se na korišćenje bilo koje vrste softvera da biste potisnuli ili promijenili prikaz oglasa na stranicama Website-a. Pored toga, saglasni ste da nećete raščlanjivati, „reverse engineer” ili rastavljati bilo koji softver ili druge proizvode ili procese dostupne na Website-u, nećete ubacivati bilo kakve kodove ili proizvode ili manipulisati sadržajem Website-a na bilo koji način koji bi mogao uticati na korisnički doživljaj/iskustvo, kao i da nećete koristiti bilo kakav „data mining“, „robots“, „cancelbots“, trojance ili bilo koje druge metode prikupljanja ili ekstrakcije podataka, a u vezi sa vašim korišćenjem Website-a.

1.6 mybook.ba poštuje tuđa prava na intelektualnu svojinu. Ako smatrate da je nešto na ovom Website-u ugrozilo vaša prava intelektualne svojine, molimo obavijestite našeg agenta, putem e-mail adrese abuse[@]mybook.ba i obezbijedite sljedeće informacije:

 1. Potpis, u fizičkoj ili elektronskoj formi, lica ovlašćenog da postupa u ime vlasnika ekskluzivnog prava koje je navodno povrijeđeno.
 2. Identifikacija zaštićenog autorskog djela za koji se tvrdi da je povrijeđeno.
 3. Identifikacija materijala za koji se tvrdi da je povrijeđen ili je predmet povrede, koji treba da se ukloni ili da se onemogući pristup istom.
 4. Adresa, broj telefona i, ako je moguće, e-mail adresa putem koje možemo stupiti s vama u kontakt.
 5. Izjavu kojom nezadovoljna strana tvrdi da ima čvrste osnove da vjeruje da materijal, koji je predmet žalbe, nije dat na raspolaganje od strane vlasnika autorskih prava, njegovog agenta ili zakona.
 6. Izjava da su informacije u obavještenju tačne, kao i da ste, pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću, ovlašćeni da postupate u ime vlasnika ekskluzivnog prava koje je navodno povrijeđeno.

 

2. Članstvo i registracija

2.1 Određene oblasti Website-a mogu zahtijevati vašu registraciju ili mogu na drugi način od vas zatražiti da pružite određene informacije kako biste učestvovali u određenim sekcijama ili kako biste pristupili određenom sadržaju. Odluka da pružite tu vrstu informacija je potpuno proizvoljna. U svakom slučaju, ako se odlučite da tu informaciju ne dostavite, moguće je da nećete biti u mogućnosti da pristupite određenom sadržaju ili učestvujete u raznim oblastima Website-a. Kada se registrujete ili postanete član Website-a ili kada na bilo koji način dostavite informacije Website-u, saglasni ste da dostavljate samo istinite, tačne, aktuelne i potpune informacije na svim registracionim stranicama. Saglasni ste da mybook.ba može koristiti informacije koje ste dostavili, a na osnovu Politike privatnosti i sigurnosti Website-a.

2.2 Ako postanete član Website-a, saglasni ste da prihvatate odgovornost za sve aktivnosti koje će se sprovoditi pod vašim nalogom ili lozinkom. Takođe, saglasni ste da nećete prodavati, prenositi ili dodijeljivati vaše članstvo ili prava koje ostvarujete članstvom. Odgovorni ste za čuvanje povjerljivosti vaše lozinke i ograničavanje pristupa vašem računaru, tako da drugi ne mogu pristupiti Website-u koristeći vaše ime, u cjelini ili djelimično. mybook.ba zadržava pravo da ukine članstvo ili uskrati pristup Website-u bilo kojem licu koje prekrši ove Uslove korišćenja.

3. Ostali isporučioci informacionog sadržaja

Odgovornost za sadržaj koji je obezbjeđen od strane drugih isporučilaca informacionog sadržaja leži isključivo na isporučiocima i mybook.ba ne daje nikakvu vrstu garancije na iste. mybook.ba nije izdavač takvog sadržaja i, prema tome, ne odgovara za njegovo kašnjenje, netačnost, greške ili propuste. Imajući u vidu obim informacija koji se plasira na Website od strane pomenutih isporučilaca, Website ne može, niti nadgleda, sve informacije postavljene na Website, niti se obavezuje se da nadgleda Website zbog neprikladnog ili netačnog sadržaja. Website mybook.ba, njegovi partneri ili zaposleni neće odgovarati korisnicima ili bilo kome drugome u slučaju tužbi za klevetu, pokudu, povredu, ugrožavanje prava na privatnost ili publicitet, opscenost, pornografiju, prevaru ili lažno predstavljanje koje bi mogle proisteći iz takvog sadržaja. mybook.ba, bilo kada i po sopstvenom nahođenju, zadržava pravo da ukloni takve informacije, isporučene od strane drugih isporučilaca informacionog sadržaja.

4. Sadržaj generisan od strane korisnika: Komentari

4.1 Interaktivne oblasti Website-a su obezbijeđene da bi priuštile korisnicima zanimljiv i stimulativan forum, kako bi izrazili svoje mišljenje i podijelili svoje ideje i informacije. Da bi zaštitili svoju bezbjednost, molimo da prilikom podnošenja informacija na Website, koristite svoje najbolje moguće rasuđivanje. Naročito obeshrabrujemo otkrivanje telefonskih brojeva i adresa ili drugih informacija, koje bi mogle biti upotrijebljene kako biste bili identifikovani ili locirani u javnim oblastima Website-a. Website zadržava pravo da obriše, premjesti ili izmijeni bilo koji post, u bilo kojem momentu, iz bilo kojeg razloga ili po sopstvenom nahođenju, ali nema obavezu da razmatra ili ukloni takav sadržaj.

4.2 Postavljanje materijala ili komunikacija sa Website-om, uključujući npr. postavljanje komentara na članak postavljen od strane Website-a, predstavlja vašu garanciju da posjedujete ili kontrolišete prava na sadržaj koji ste obezbijedili, da je sadržaj tačan, da ne narušava pravila Uslova korišćenja, kao i da neće prouzrokovati povrede bilo kojeg lica ili pojedinca. Dodijeljujete Website-u, njegovim saradnicima i povezanim licima besplatno, trajno, neopozivo, neekskluzivno pravo i dozvolu da koristi, kopira, mijenja, prikazuje, arhivira, čuva, distribuira, reprodukuje i kreira izvedene radove iz svih informacija koje ste dostavili u bilo kojoj javnoj oblasti Website-a, u bilo kojem obliku, mediju, softveru ili već postojećoj tehnologiji ili onoj koja tek treba da se razvije u budućnosti. Bez ograničavanja iskazanog u prethodnoj rečenici, ovlašćujete mybook.ba da uključi informacije koje ste obezbijedili u format za pretraživanje, koji može biti dostupan drugim korisnicima Website-a. Takođe, dodjeljujete Website-u mybook.ba, njegovim partnerima i povezanim licima pravo da koriste vaše ime i bilo koju drugu informaciju o vama koju ste obezbijedili u vezi sa korišćenjem i reprodukcijom ili distribucijom takvog materijala, a takođe i dodijeljujete Website-u mybook.ba pravo da koristi bilo koji materijal, informaciju, ideju, koncept, „know-how“ ili tehnike sadržane u bilo kojoj komunikaciji koju nam pošaljete iz bilo kojeg razloga, uključujući, ali ne ograničavajući se na razvojne, proizvodne i marketinške proizvode. Sva prava iz ovog stava su dodijeljena bez prava na kompenzaciju, bilo koje prirode.

4.3 Molimo, imajte na umu da mybook.ba ne prihvata neželjen materijal ili ideje za korišćenje ili objavljivanje. mybook.ba ne odgovara za sličnosti u sadržaju ili programiranju u bilo kojem mediju sa materijalima ili idejama prenesenih na mybook.ba.

5. Pravila pisanja komentara (postovanja)

Interaktivne oblasti Website-a imaju za cilj da podstaknu javnu raspravu. Očekujemo da se ljudi razlikuju – prosuđivanja i mišljenja su subjektivna – i ohrabrujemo slobodu govora i tržište ideja. Ali koristeći ove oblasti na Website-u, učestvujete u zajednici koja je namijenjena svim našim korisnicima. Samim tim, zadržavamo pravo da uklonimo bilo koji sadržaj na Website-u, u bilo kojem momentu i iz bilo kojeg razloga. Odluke o tome da li sadržaj krši bilo koji od pravila sadržanih u Uslovima korišćenja, donosiće se po sopstvenom nahođenju Website-a mybook.ba, nakon što bude obaviješten o takvom postu. Bez ograničavanja našeg prava da uklonimo takav sadržaj, pokušali smo da obezbijedimo sljedeće smjernice za lica koja će postavljati sadržaj na Website. Prilikom korišćenja Website-a, molimo ne postavljajte materijal koji:

 1. sadrži vulgaran, prost, uvredljiv govor, govor mržnje, pogrdu, tekst ili ilustraciju lošeg ukusa, napade lične, rasne ili religiozne prirode, ili izraze netrpeljivosti, rasizma, diskriminacije ili mržnje.
 2. je klevetnički, prijeteći, omalovažavajući, grub, lažan, obmanjujući, varljiv, netačan, nepravedan, sadrži grubo preuveličavanje ili nedokazane tvrdnje, krši prava privatnosti bilo koje treće strane, neosnovano zlonamjeran i uvredljiv za bilo kojeg pojedinca ili zajednicu, sadrži izjave podložne zakonskom suđenju ili teži da dovede u zabludu ili se nepravedno odražava na bilo koje drugo lice, djelatnost ili entitet.
 3. ugrožava bilo koje pravo Website-a mybook.ba ili bilo koje treće strane.
 4. diskriminiše na osnovu rase, vjere, nacionalnog porijekla, pola, starosne dobi, bračnog stanja, seksualnog opredjeljenja ili invaliditeta ili se odnosi na pomenuto na bilo koji način koji je zabranjen zakonom.
 5. krši bilo koji opštinski, državni ili savezni zakon, pravilo, propis ili uredbu, ili ima namjeru da ohrabri takve prestupe.
 6. nepravedno ometa bilo koje treće lice da nesmetano koristi i uživa pogodnosti Website-a.
 7. oglašava, promoviše ili nudi da trguje bilo kojom vrstom robe ili usluga, osim u oblastima posebno predviđenim za tu namjenu.
 8. postavlja materijal vezan za autorska ili druga vlasnička prava bilo koje vrste na Website, bez dozvole vlasnika pomenutog materijala.
 9. koristi ili pokušava da koristi nalog drugog korisnika, lozinku, servis ili sistem, osim ako to nije izričito dozvoljeno ovim Uslovima korišćenja.
 10. uključuje slike, fotografije, artikle ili drugi sadržaj koji predstavlja, promoviše, podstiče ili ohrabruje nezakonite radnje, povredu bilo kojeg prava, bilo kojeg pojedinca ili entiteta, povredu bilo kojeg lokalnog, državnog, nacionalnog ili internacionalnog zakona, pravila, uputstva ili propisa, ili na drugi način prouzrokuje odgovornost.
 11. postavlja ili prenosi viruse ili druge štetne, remetilačke ili destruktivne fajlove.
 12. remeti, ometa ili na drugi način šteti ili krši sigurnost Website-a ili bilo koje usluge, izvora sistema, naloga, lozinki, servera ili mreža spojenih na Website ili dostupnih preko Website-a, kao i povezanih sajtova.
 13. uznemirava svakog pojedinca ili entitet (npr. šalje učestale poruke vezane za drugog korisnika i/ili ostavlja pogrdne ili uvrijedljive komentare na račun drugog pojedinca) ili ponavlja prethodno postavljane postove na više tema.
 14. nije u vezi sa određenom interaktivnom oblasti ili temom interaktivne oblasti.
 15. prikriva porijeklo posta.
 16. prikuplja ili čuva lične podatke drugih korisnika.

mybook.ba neće biti u bilo kakvoj obavezi povjerljivosti u vezi sa bilo kojom informacijom ili materijalom koji ćete dostaviti online, osim navedenog u ovim Uslovima korišćenja ili navedenog u dodatnim uslovima koji se odnose na određene proizvode ili usluge ili kako je već konkretno dogovoreno ili propisano zakonom. Dokazi o kršenju određenih Pravila pisanja komentara (postovanja) mogu biti proslijeđeni organima za sprovođenje zakona. mybook.ba zadržava pravo da otkrije bilo koji podatak, ukoliko je to neophodno, da bi se zadovoljio zakon, propis ili zakonski zahtjev.

6. Pravila bezbjednosti Website-a

Zabranjeno je kršenje ili pokušaj kršenja bezbjednosti Website-a, uključujući, bez ograničenja:

 1. pristup podacima koji vam nisu namijenjeni ili logovanje na server ili nalog kojem niste ovlašćeni da pristupite.
 2. pokušaj da iskušate, skenirate ili testirate ranjivost sistema ili mreže ili da prekršite bezbjednosne ili autentifikacione mjere bez odgovarajućeg odobrenja.
 3. pokušaj da ometate usluge korisnicima, hostu ili mreži, uključujući, bez ograničenja, načine kao što su puštanje virusa na Website, preopterećenje, „flooding”, „mailbombing” ili „crashing”.
 4. krivotvorenje bilo kojeg TCP/IP zaglavlja paketa ili bilo kojeg dijela informacionog zaglavlja u bilo kojem e-mailu, forumu ili diskusionoj grupi.

Povrede bezbjednosti sistema ili mreže može dovesti do građanske ili krivične odgovornosti. mybook.ba će istražiti pojave koje bi mogle uključiti ovakvu vrstu prestupa, a s tim u vezi može uključiti, kao i sarađivati sa organima za sprovođenje zakona u krivičnom gonjenju onih koji su uključeni u navedene povrede.

Komercijalna upotreba, reprodukcija, prenos ili distribucija bilo koje informacije, softvera ili drugog materijala koji je na raspolaganju na ovom Website-u, a bez prethodne pismene saglasnosti mybook.ba je strogo zabranjeno.

7. Komunikacija sa trećim licima putem Website-a

Vaši poslovi ili komunikacija putem Website-a sa bilo kojom stranom koja nije Website, tiče se isključivo vas i treće strane. Na primjer, određene oblasti Website-a mogu vam omogućiti da sprovedete transakcije ili kupovinu robe ili usluga. U većini slučajeva, ove transakcije će biti sprovedene od strane naših partnera i dobavljača koji predstavljaju treću stranu. Ni pod kakvim okolnostima, mybook.ba neće biti odgovorna za bilo koju robu, uslugu, resurs ili sadržaj koji će biti obezbijeđen od strane tih trećih lica, kao ni za bilo koju vrstu štete u vezi s tim. Molimo pažljivo proučite politiku i praksu poslovanja ovih trećih lica i uvjerite se da ste saglasni sa njihovim načinom poslovanja prije nego se upustite u bilo kakvu transakciju. Bilo koju žalbu, zabrinutost ili pitanje koje biste mogli imati u vezi sa materijalom koji vam je dat na raspolaganje od strane trećih lica, treba da uputite direktno njima.

8. Linkovi

U vašem interesu, možemo obezbijediti linkove za više drugih website-ova koji će vas potencijalno zanimati. U svakom slučaju, mybook.ba nema kontrolu, ne podržava pomenute website-ove niti odgovara za njihov sadržaj, tačnost i pouzdanost bilo kakvih informacija, podataka, mišljenja, savjeta ili izjava sadržanih na tim website-ovima. Molimo pročitajte pravila i uslove ili uslove korišćenja bilo koje druge kompanije ili website-a koji želite da posjetite putem linka postavljenog na našem Website-u. Ovi Uslovi korišćenja primjenjivi su samo na Website-u mybook.ba, kao i na proizvode i usluge koje nudi Website-a mybook.ba. Ako odlučite da pristupite nekom od nezavisnih site-ova povezanih sa ovim Website-om, uradićete to na sopstveni rizik. mybook.ba zadržava pravo da prekine sve veze ili programe povezivanja, u bilo kojem trenutku. mybook.ba se odriče svih garancija, eksplicitno i implicitno, vezanih za tačnost, ispravnost i zakonitost bilo kojeg materijala ili informacija sadržanih na pomenutim website-ovima.

9. Softver raspoloživ na ovom Website-u

Svaki softver koji je dostupan za preuzimanje sa Website-a (“Softver”) je autorsko djelo dobavljača Website-a mybook.ba. Upotreba Softvera, ako je dozvoljena, je regulisana uslovima dozvole za korišćenje za krajnje korisnike, koja je prati ili je dio Softvera (“Dozvola za korišćenje”). Krajnji korisnici neće instalirati ili koristiti bilo koji Softver koji prati ili uključuje Dozvolu za korišćenje, osim ako krajnji korisnik prethodno nije prihvatio uslove Dozvole za korišćenje. Svaki takav Softver nije na raspolaganju korisnicima na područjima gdje je njegova distribucija zabranjena zakonom.

10. Međunarodni korisnici

mybook.ba ne tvrdi da je materijal ili njegov sadržaj, dostupan putem Website-a, prikladan ili na raspolaganju za upotrebu van granica BiH, kao ni da je prikladan i na raspolaganju u područjima gdje se sadržaj smatra protuzakonitim i zabranjenim. Ako pristupite Website-u sa područja izvan BiH, odgovarate za poštivanje svih lokanih zakona.

11. E-mail adrese

mybook.ba poštuje pravo na privatnost svojih čitalaca. Međutim, mybook.ba daje na raspolaganje trećim licima listu onih registrovanih korisnika koji su nam izričito dali svoju saglasnost da žele da primaju njihova obavještenja i ponude, u sklopu svog korisničkog naloga. Registrovani korisnici mogu promijeniti svoj korisnički profil u bilo kojem trenutku tako što će izmijeniti postavke na “moj nalog” na stranici mybook.ba.

12. Modifikacije

12.1 mybook.ba ima pravo da, po sopstvenom nahođenju, mijenja, modifikuje, dodaje ili briše uslove ovog sporazuma, u bilo kojem trenutku i bez najave. Promjene će stupiti na snagu odmah. Slažete se da periodično pregledavate ovaj sporazum, s obzirom da će vaša svaka naredna posjeta Website-u značiti da prihvatate bilo koje izmjene. mybook.ba zadržava pravo da u bilo kojem trenutku promijeni ili obustavi bilo koji aspekt Website-a, uključujući, ali ne ograničavajući se na društvene oblasti, sadržaj, vrijeme raspoloživosti i potrebnu opremu za pristup. Takve promjene, modifikacije, dodavanja ili brisanja stupiće na snagu odmah po izvršenju, a vaša naredna posjeta smatraće se vašim prihvatanjem ovih promjena, modifikacija ili brisanja.

12.2 mybook.ba može u bilo kojem trenutku, iz bilo kojeg razloga i bez najave, izvršiti promjene ovog Website-a, uključujući izgled, doživljaj, format i sadržaj, proizvode i/ili usluge opisane na ovom Website-u.

Bilo koja modifikacija stupiće na snagu u momentu kada je izvršena. Samim tim, svaki put kada pristupite Website-u, potrebno je da pregledate uslove korišćenja kojima su pristup i korišćenje ovog Website-a uslovljeni. Vašim kontinuiranim korišćenjem Website-a, nakon što su izvršene promjene, smatraće se da ste prihvatili učinjene izmjene.

13. Obavještenje o dostupnosti softvera za filtriranje

Trebalo bi da ste upoznati sa zaštitom u smislu roditeljske kontrole (npr. računarskog hardvera, softvera ili usluga filtriranja) koja je komercijalno dostupna i može vam pomoći u ograničavanju pristupa materijalu koji je štetan za maloljetna lica.

14. Odricanje

14.1 SAV MATERIJAL I USLUGE NA WEBSITE-u I SAJTOVIMA TREĆIH STRANA, ČIJI SU LINKOVI OBEZBIJEĐENI PO OSNOVU „AS IS” ILI „PREMA DOSTUPNOSTI”, SU BEZ GARANCIJA BILO KOJE VRSTE. mybook.ba NIJE ODGOVORNA ZA RASPOLOŽIVOST ILI SADRŽAJ DRUGIH USLUGA KOJE MOGU LINKOM BITI POVEZANE SA WEBSITE-om. ZATO ŠTO mybook.ba NEMA KONTROLU NAD TAKVIM USLUGAMA, VI PRIHVATATE I SLAŽETE SE DA mybook.ba NIJE ODGOVORNA ZA DOSTUPNOST TAKVIH EKSTERNIH USLUGA I DA mybook.ba NE PODRŽAVA, NE GARANTUJE I NE ODGOVARA ZA BILO KOJI SADRŽAJ, TAČNOST, KVALITET, OGLAŠAVANJE, PROIZVODE ILI DRUGI MATERIJAL RASPOLOŽIV OD STRANE TAKVIH EKSTERNIH USLUGA. NADALJE, PRIHVATATE I SLAŽETE SE DA mybook.ba NE PODRŽAVA ILI ODGOVARA, DREKTNO ILI INDIREKTNO, ZA BILO KOJU ŠTETU ILI GUBITAK PROUZROKOVAN ILI NAVODNO PROUZROKOVAN OD STRANE ILI U VEZI SA UPOTREBOM ILI OSLANJANJEM NA BILO KOJI SADRŽAJ, ROBU ILI USLUGE DOSTUPNE ILI NA ILI PUTEM TAKVIH EKSTERNIH USLUGA. SADRŽAJ OBJAVLJEN NA WEBSITE-u MOŽE UKLJUČIVATI NETAČNOSTI ILI ŠTAMPARSKE GREŠKE. PROMJENE INFORMACIJA NA WEBSITE-u SE VRŠE PERIODIČNO. WEBSITE mybook.ba I/ILI NJEGOVI DOBAVLJAČI MOGU UNAPRIJEDITI I/ILI IZVRŠITI PROMJENE NA WEBSITE-u U BILO KOJEM TRENUTKU, UKLJUČUJUĆI I PROMJENE OVIH USLOVA KORIŠĆENJA. WEBSITE NUDI OPCIJU PRETRAŽIVANJA UNUTAR WEBSITE-a. mybook.ba SE EKSPLICITNO ODRIČE ODGOVORNOSTI ZA SADRŽAJ ILI RASPOLOŽIVOST INFORMACIJA SADRŽANIH U NAŠEM PRETRAŽIVAČU ILI DIREKTORIJU. mybook.ba SE TAKOĐE ODRIČE BILO KAKVE ODGOVORNOSTI ZA POTPUNOST ILI TAČNOST BILO KOJEG DIREKTORIJA ILI REZULTATA PRETRAŽIVANJA. WEBSITE mybook.ba I/ILI NJEGOVI DOBAVLJAČI NE ODGOVARAJU I, U NAJVEĆOJ MJERI DOZVOLJENO ZAKONOM, ODRIČU SE SVIH GARANCIJA, NEPOSREDNIH ILI POSREDNIH, UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA GARANCIJE PRODAJE I POGODNOSTI ZA ODREĐENU SVRHU U VEZI SA PRIKLADNOŠĆU INFORMACIJE; TAČNOSTI, POUZDANOSTI, POTPUNOSTI ILI BLAGOVREMENOSTI SADRŽAJA, USLUGE, PROIZVODA, TEKSTA, SLIKA, LINKOVA ILI DRUGIH STAVKI SADRŽANIH NA WEBSITE-u ILI REZULTATA DOBIJENIH PRISTUPOM I KORIŠĆENJEM WEBSITE-a I/ILI SADRŽAJEM OBJAVLJENIM UNUTAR ISTOG. mybook.ba NE GARANTUJE DA ĆE FUNKCIJE SADRŽANE U MATERIJALU BITI BEZ PREKIDA ILI GREŠAKA, DA ĆE NEDOSTACI BITI OTKLONJENI ILI DA ĆE WEBSITE, UKLJUČUJUĆI OGLASNE TABLE ILI SERVER KOJI GA ČINI DOSTUPNIM, BITI BEZ VIRUSA ILI DRUGIH ŠTETNIH KOMPONENTI. KORISNIK PREUZIMA SVE TROŠKOVE ZA NEOPHODNO ODRŽAVANJE, POPRAVKU ILI KOREKCIJU KORISNIČKOG RAČUNARA I DRUGE OPREME.

14.2 Možete sklopiti i druge sporazume sa mybook.ba. Takvi sporazumi su posebni – odvojeni od Uslova korišćenja. Ovi Uslovi korišćenja ne modifikuju, revidiraju ili mijenjaju druge sporazume koje možete imati sa mybook.ba.

15. Obeštećenje/Ograničenje odgovornosti

15.1 Ni pod kojim uslovima, uključujući, ali ne ograničavajući se na nemar, Website mybook.ba ili njegovi saradnici neće biti odgovorni za bilo koju direktnu, indirektnu, slučajnu, posebnu ili posljedičnu štetu koja proizilazi iz korišćenja ili nemogućnosti korišćenja sadržaja, neovlašćenog pristupa ili izmjene vašeg prenosa ili vaših podataka, sadržaja ili bilo kojih grešaka u sadržaju, čak i ako je savjetovano o mogućnostima ovakvih šteta. Vi izričito prihvatate i slažete se da mybook.ba nije odgovorna za bilo kakvo ponašanje bilo kojeg korisnika.

15.2 Website mybook.ba ne garantuje da će funkcije, sadržane u usluzi koju pruža Website, raditi bez prekida ili bez grešaka, da će kvarovi biti otklonjeni ili da će ova usluga ili server koji ga čini dostupnim biti bez virusa ili drugih štetnih komponenti.

Kao dio procesa registracije, svaki korisnik će odrediti lozinku (“Lozinka”) i korisničko ime (“Korisničko ime”). Obezbijedićete Website-u mybook.ba tačne, potpune i ažurirane informacije o nalogu. Učinjen propust u ovom smislu, predstavljaće kršenje Uslova korišćenja, što može dovesti do momentalnog poništenja vašeg naloga. Ne smijete da:

 1. odaberete ili koristite Korisničko ime drugog lica, sa namjerom da se predstavljate kao to lice.
 2. koristite, bez odobrenja, ime na koje pravo polaže drugo lice.
 3. koristite korisničko ime koje Webiste, po sopstvenom nahođenju, smatra neprikladnim ili uvredljivim.

U slučaju da znate ili sumnjate na neovlašćeno korišćenje vašeg naloga ili u slučaju da znate ili sumnjate na narušavanje vaše bezbjednosti, uključujući gubitak, krađu ili neovlašćeno otkrivanje vaše lozinke, obavijestite mybook.ba putem e-mail adrese abuse@mybook.ba. Vi ste odgovorni za održavanje povjerljivosti vaše lozinke.

Lažne, uvredljive ili na drugi način nezakonite aktivnosti mogu biti osnov za ukidanje vašeg naloga, u diskreciji mybook.ba, a s tim u vezi možete se obratiti odgovarajućim agencijama za sprovođenje zakona.

15.3 KAO USLOV KORIŠĆENJA OVOG WEBSITE-a, SLAŽETE SE DA ĆETE OBEŠTETITI, BRANITI I ZAŠTITITI WEBSITE mybook.ba I NJEGOVE DOBAVLJAČE, SVA NJIHOVA MATIČNA I POVEZANA PREDUZEĆA, KAO I SVE NJIHOVE PARTNERE, DOBAVLJAČE, DAVAOCE LICENCE, SLUŽBENIKE, DIREKTORE, AKCIONARE, ČLANOVE, SLUŽBENIKE, PREDSTAVNIKE, IZVOĐAČE I AGENTE BILO KOJIH I SVIH TUŽBI (UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA TUŽBE ZA KLEVETU, KRŠENJE PRAVA NA PRIVATNOST I INTELEKTUALNU SVOJINU) I ŠTETE (UKLJUČUJUĆI TROŠKOVE ADVOKATA I SUDSKE TROŠKOVE) KOJI PROIZILAZE IZ ILI SU U VEZI SA BILO KOJOM OPTUŽBOM U VEZI SA

(A) VAŠIM KORIŠĆENJEM WEBSITE-a;
(B) WEBSITE-ovim KORIŠĆENJEM BILO KOJEG SADRŽAJA ILI INFORMACIJE KOJU STE OBEZBIJEDILI, DOKLE GOD NAŠA UPOTREBA NIJE U SUPROTNOSTI SA OVIM SPORAZUMOM;
(C) INFORMACIJA ILI MATERIJAL OBJAVLJEN ILI PRENESEN PUTEM VAŠEG NALOGA, ČAK I AKO GA NISTE VI OBJAVILI
(D) VAŠIM BILO KAKVIM KRŠENJEM OVIH USLOVA KORIŠĆENJA.

Ako ste nezadovoljni bilo kojim materijalom Website-a mybook.ba ili bilo kojim pravilima i uslovima Website-a mybook.ba, vaše isključivo i jedinstveno pravo je da prestanete sa korišćenjem ovog Website-a.

16. Opšte odredbe

16.1 Smatraće se da ovi Uslovi korišćenja uključuju sva ostala obavještenja, politike, odricanja i druge uslove koji se nalaze na Website-u; međutim, podrazumijevaće se da se, u slučaju sukoba između tih drugih uslova i uslova iskazanih u ovim Uslovima korišćenja, prednost daje uslovima iz ovih Uslova korišćenja.

16.2 Ovi Uslovi korišćenja su sačinjeni i biće tumačeni i primjenjivani u skladu sa zakonima BiH. Ako se utvrdi da je bilo koja odredba nezakonita ili neprimjenjiva, to neće uticati na valjanost i primjenjivost preostalih odredbi. Bilo koji zahtjev ili žalba koju biste mogli imati u vezi sa Website-om morate iznijeti u roku od jedne (1) godine nakon što zahtjev ili žalba nastanu, u suprotnom je takav zahtjev ili žalba zabranjena. Svaki neuspjeh da Website mybook.ba primjeni ili izvrši bilo koju odredbu ovog sporazuma ili srodnog prava, neće predstavljati odricanje od tog prava ili odredbe. Ni pravila ponašanja između strana, ni trgovinska praksa neće uticati na izmjenu bilo koje odredbe ovih Uslova korišćenja. Naslovi odjeljaka ovog sporazuma su praktični i ne nose ugovorno ili zakonsko dejstvo. U slučaju prestanka ovih Uslova korišćenja, iz bilo kojeg razloga, saglasni ste da će sljedeće odredbe ostati: odredbe koje se tiču vašeg ograničenja korišćenja Sadržaja, prava koje ste dodijelili Website-u mybook.ba i sve druge odredbe čiji je opstanak pravedan i prikladan. mybook.ba može dodijeliti svoja prava i obaveze, u skladu sa ovim Uslovima korišćenja, bilo kojoj strani u bilo kojem trenutku, bez prethodnog obavještenja.

17. Kontakt

Za pitanja ili probleme u vezi Website-a, kontaktirajte nas putem email adrese: info[@]mybook.ba

Sva prava koja nisu izričito data, ovdje su zadržana.

mybook.ba™ – 2017 MyBook d.o.o.