Još rezultata...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter po kategorijama
Uncategorized
Pavel Cech

Velika avantura Pepika Streche

45,00KM

Ova jedinstvena knjiga, je namijenjena starijoj djeci i tinejdžerima i priča priču sa granice između stvarnosti i sna – autor vješto kombinuje riječi i slike kako bi predstavio uzbudljivo putovanje. Glavni junak je uplašeni dječak pune mašte i ideja koji otkriva sebe i svoje mjesto u svijetu.
Velike avanture Pepíka Strecha samo su jedno poglavlje u ogromnom lavirintu slika Pavela Čeha.

Fantastičan rad. Originalna, osjetljiva, gotovo kraljevska obrada etablirane moderne književne vrste. Pavel Čech je samouvjeren i nepogrešiv kreator savremenog češkog stripa.

Knjige za djecu postoje u nekoliko vrsta. Jedna vrsta je zaista samo za djecu – odrasli čitalac je prelistava bez uzbuđenja, jer su njene tajne i pouke potpuno transparentne. Druga vrsta ima izgled dječije knjige, ali je zaista prikladnija za odrasle – između svojih redova čitaocu zna da namiguje. Postoji još jedan značajniji tip – knjiga za djecu koja u odraslom čitaocu priziva staro dijete.

U Velikim avanturama Pepíka Streche, Pavel Čech nam je dao više od dječjeg stripa. To je izvanredna kombinacija Foglara [izuzetno popularnog češkog pisca klasičnih avanturističkih priča] i inspiracije CG Junga. To je zaista rijetka priča.

Čehov narativni stil i crtanje njegovih crteža također su doživjele temeljnu promjenu. Ne prvi put, Čeh nam daje elemente magičnog realizma maskiranog svakodnevnicom (podsjećajući na rad Michala Ajvaza); ovom prilikom se ovi elementi kristalizuju na kraju podzemnog odvoda, nakon čega se nalazimo u fantastičnoj avanturi. S kantom soli pri ruci, mogli bismo uporediti Velike avanture Pepíka Střecha sa avanturama Atreyua u Neverending Story. “

Na zalihi

Agarthi Comics doo
bosanski
latinica
ijekavica
17x24
216
9789958085178
SKU: 9789958085178 Kategorije: ,