Još rezultata...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter po kategorijama
Uncategorized
Dionisije Farasiotis

Tri gurua, jedan mladić i starac Pajsije

13,00KM

Не верујићи, како сам наводи, да човек може својевољно да одабере зло, доводи себе у низ смртних опасности по душу. Бескрајна доброта Бога, пре него његова радозналост, одводи га на Свету Гору. Тамо се његове очи отварају за један потпуно другачији духовни свет, за истину Бога Оца, Чија љубав према нама неизрецива, Ту је започело лечење његових душевних траума.

Преко богоносног старца Пајсија и духовних искустава која је стекао на Светој Гори обдарен је истином о Богу. Какве тајне у себи крије душа! Упркос свему, жели да једнаку прилику пружи индијским јогинима као и православним монасима. Опседнут је питањем да ли су јогини, којима је посебно фасциниран, са Богом или са ђаволом.

У таквом стању одлази у Индију, где ће своја истраживања наставити у заједницама три позната гуруа, од којих је један поштован као Бог.

Од пишчевог мукотрпног искуства можемо имати велике користи. Он се нада да ће други, прочитавши његову причу, доћи до разумевања и истине, а да притом не прођу кроз патњу. Ми то такође желимо свим доборонамерним духовним трагачима који ће читати ову књигу.

Монах Арсеније, Манастир Св. Арсенија, Ватопед, Света Гора, мај 2008.

Na zalihi

Manastir Podmaine
srpski
ćirilica
ekavica
1,36x20
299
9789940644215