Još rezultata...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter po kategorijama
Uncategorized
Jonas Karlsson

Soba

12,40KM

Ovaj debitantski roman švedskog dramatičara i glumca Jonasa Karlssona je suvremena priča dostojna poređenja sa djelima Franza Kafke, Amélie Nothomb Sa strahom i drhtanjem i klasikom Hermana Melvillea Pisar Bartleby, dok budalaštine Bjornovih radnih kolega neodoljivo podsjećaju na film Brazil, Terry Gilliama. Ugodna štivo, veoma efektino napisano. Ova moderna bajka trebala bi postati obvezna literatura za sve uredske radnike. – Library Journal, USA *Star Review*
Dijelom psihološka drama, dok prikazuje postepeni odlazak u ludilo jednog poremećenog čovjeka; dijelom komedija, dok ismijava korporativnu kulturu i međusobno otuđene radnike koje ona proizvodi. Karlsson uspijeva napraviti savršenu kombinaciju smiješnog, nestvarnog i uznemirujućeg. – Booklist (SAD)
Jonas Karlsson, jedan od najistaknutijih švedskih glumaca, glumio je u brojnim predstavama u Kraljevskom dramskom teatru – glavnoj švedskoj pozornici – kao i u nekoliko veoma hvaljenih filmova i televizijskih serija. Karlsson je 2005. godine debitirao kao pozorišni pisac s komadom Nocturnal Walk za Stockholmski gradski teatar, dobivši izvrsne ocjene i od publike i od kritičara. Podstaknut zadovoljstvom pisanja za pozornicu, Karlsson je počeo pisati romane.

Nema na zalihi

Šahinpašić
bosanski
latinica
ijekavica
11,2x18
182
9789958416064
SKU: 9789958416064 Kategorija: