Još rezultata...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter po kategorijama
Uncategorized
Chimamanda Ngozi Adichie

Draga Ijeawele, ili feministički manifest (BU)

18,00KM

Autorica romana „Polovica žutog sunca“ i „Amerikana“ te knjige „Svi bismo trebali biti feministi i feministkinje“ ponovno moćno i uvjerljivo progovara o feminizmu danas i potrebi da se približimo ravnopravnijem svijetu kad su u pitanju rodne razlike.

Draga Ijeawele“ odgovor je Chimamande Ngozi Adichie na pismo prijateljice u kojem je ona moli za savjete kako da odgaja svoju djevojčicu u današnjem vremenu. Ova knjižica ujedno je i snažna poruka o značenju feminizma danas.

U petnaest dragocjenih savjeta – uvjerljivih, izravnih i pronicljivih – Adichie progovara o tome kako osnažiti svoje kćeri da postanu jake, neovisne žene. Adichie tako savjetuje da bismo djevojčice trebali poticati da se igraju – ako to žele – primjerice, helikopterom, a ne samo lutkama i predlaže majkama da s kćerima otvoreno razgovaraju o odjeći, šminki i seksualnosti. Ona također raskrinkava mnoge mitove još uvijek prisutne u našim društvima, kao onaj da su žene biološki predodređene da u obitelji preuzmu obavezu kuhanja ili uvjerenje da bi muškarci ženama trebali „dopustiti“ da grade karijeru. „Draga Ijeawele“ udara ravno u srž seksualnih politika u dvadeset prvom stoljeću i započinje nov i hitno potreban razgovor o tome što danas doista znači biti žena.

Na zalihi

Buybook
bosanski
latinica
ijekavica
12x17
109
9789958303852
SKU: 9789958303852 Kategorija: