Još rezultata...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter po kategorijama
Uncategorized
Frenk Herbert

Dina 2: Mesija Dine (SL)

18,00KM

Dvanaest godina nakon njegove pobede nad kućom Harkonena, Pol Atreid vlada s pustinjske planete Arakisa. Poznatiji pod imenom Muad’Dib, koje izaziva strah i trepet, on je car poznate vaseljene, ikona fanatičnih Slobodnjaka, genetski unapređeno superbiće čije vizije otkrivaju sve moguće budućnosti. Pol poseduje više moći nego što bi ijedno ljudsko biće ikad trebalo imati, pa ipak ne može da spreči rat koji se, u njegovo ime, rasplamsao širom carstva.

Dok bivši saveznici postaju zaverenici, a moćne političke kuće čiji je položaj uzurpirao preuzevši presto delaju protiv njega, Pol prihvata opasan dar u nadi da će između spletaka i haosa naći iskru mira i prijateljstva, vagajući put kroz brojne budućnosti u kojima ljudska vrsta uništava samu sebe – kako bi našao onu jednu u kojoj je čovečanstvo spaseno.

Izuzetan nastavak romana koji se uhvatio ukoštac s kompleksnim pitanjima interakcije politike, religije, evolucije i moći i sam istražuje te teme i fokusira se na spregu spasenja i tiranije te na mitologizaciju heroja, postavljajući pitanje koliko smo spremni da platimo spasenje čitave vrste i da li uopšte imamo pravo na to.

„Fenomenalno… roman možda i bolji od Dine.“ – Galaxy Magazine

„Savršen nastavak Dine… čudesno.“ – Challenging Destiny

„Herbertova kreacija univerzuma Dine […] i danas je jedno od vrhunskih i ključnih postignuća naučne fantastike.“ – Louisville Times

Na zalihi

Laguna
srpski
latinica
ekavica
14.5x20.5
264
9788677027049
SKU: 9788677027049 Kategorije: ,